Tips voor de werkstukken en recepten:

Plaatcake met perziken en blauwe bessen.

Ovenschaal 18x28 geeft ca 15 stukken. bakpapier voor erin.

200 gr boter, 200 gr suiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel 200 gr blauwe bessen.
4 eieren, zakje vanillesuiker, snufje zout, 2 perziken (blik - droogdeppen).

Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.

Voeg de eieren een voor een toe. Voeg het ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zodra dit helemaal is opgenomen, kun je stoppen met mixen.

Doe 150 gr bessen in een schaaltje met 1 eetl bloem en roer even door tot de bessen zijn bedekt met bloem. Spatel ze dan door het beslag.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede vorm. 
Snijd de perziken in plakjes en verdeel deze met de resterende bessen over de cake.

Bak 50-60 min op 175°
Uit een bakboek van mijn schoondochter :)

Zelf donuts maken: 

Let op: je beslag/deeg moet stevig aanvoelen zoals brooddeeg. Te slap? Voeg meel toe. Te droog? Voeg melk toe.

https://www.patesserie.com/recepten/basisrecept-donuts-maken/

 

Het recept voor de overheerlijke appel-kaneel-muffins vind je hier:

https://www.laurasbakery.nl/appel-kaneel-muffins/

Zo makkelijk en lekker, wel de appel vrij fijn snijden!

Kan eigenlijk niet mislukken, gewoon  Laurasbakery's recept volgen!

 

Het filmpje voor de kerstkrans van 2022:

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=5360991717284063

 

Tips voor je lentebolletjes:

  • Bollen hebben voldoende voedsel in zich.
  • Bolletjes willen een lichte plaats.
  • Geef niet teveel water, eigenlijk helemaal niet. Tenzij de grond erg droog wordt, maar meestal heb je er mos op.
  • Je mos houdt je goed door te sproeien.
  • Uitgebloeid? Knip de bloemstengels eruit, laat het blad eraan en poot de bol in de grond als deze niet bevroren is. Wel ijs en sneeuw? Bewaar je bolletjes op een luchtige donkere plaats daar waar de muizen er niet bij kunnen en poot ze later in je tuin of in een grote bloempot. Volgend jaar bloeien ze weer!

Malteser- arretjescake:

Je kent die overheerlijke Malteser snoepjes wel. Ondanks het feit dat deze cake erg machtig is, is hij wel erg lekker. Dit recept hieronder is met rauwe eieren, wil je zonder? ga dan naar https://www.byandreajanssen.nl/kinderfeestje-arretjes-cake/ dat hebben wij in 2024 ook gedaan. 

Ingrediënten:

– 200 gr. maltesers
– 100 gr. witte chocolade
– 200 gr. melkchocolade
– 240 gr. biscuitjes
– 2 eieren
– 120 gr. boter
– 140 gr. witte suiker
– 2 e.l. cacaopoeder

Zo maak je deze overheerlijke Malteser arretjescake:

  • Smelt de chocolade op een lage stand in de magnetron of in een au bain-marie pannetje.
  • Smelt vervolgens de boter in de magnetron
  • Doe de cacaopoeder, eieren en suiker in een mixer en klop het tot het er glad uitziet.
  • Voeg vervolgens de melkchocolade en boter toe aan dit mengsel. Klop het daarna met een mixer (Hoogste stand).
  • Snijd de biscuitjes en de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Voeg 150 gram van de Maltesers, biscuitjes en witte chocolade toe aan het net gemaakte chocolade mengsel.
  • Neem een ovenschaal en bekleed deze met wat bakpapier en giet hier vervolgens het mengsel in.
  • Leg op de bovenkant een laagje Maltesers.
  • Zet het minimaal 3 uur in de koelkast.

Tip van de chef: Om de cake makkelijk te kunnen snijden kan je het beste het mes eerst warm maken met warm water. 

(dit recept heb ik ooit ergens op het internet gevonden - weet niet meer waar - maar bij deze dank aan de auteur.)

Recept Komkommersoep:

Voorgerecht.

8 personen (hier klopt niet veel van, ik heb 2 komkommers gebruikt en alles op de gok aangepast en had toen 10 miniglaasjes)

10 min bereiden, 3 uur wachten

Ingrediënten: 1/2 komkommer(geschild)

1/2 lepels olijfolie

1 sjalot (gesnipperd)

4 takjes verse munt

2 el volle yoghurt

250 ml groentebouillon.

Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 min. zacht koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Neem de pan van het vuur. Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.

Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden. Serveer de soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.

Recept van de snelle Perentaart.

ca 15 min en 1 uur oventijd.

ingrediënten:

75 ml zonnebloemolie, 150 ml magere kwark, 300 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eieren, 300 gr zelfrijzend bakmeel, zout, 3 handperen, poedersuiker, evt. abrikozenjam.
bereiding
warm de oven voor op 200° (hetelucht 180°) 
roer in kom 75 ml olie, kwark, suiker en vanillesuiker met een garde doorheen
roer de eieren erdoor
voeg bakmeel en zout toe: roer tot een glad beslag
vet springvorm in en bestuif met meel, schep het beslag in de vorm.

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder klokhuis.
leg de kwarten met bolle zijde naar boven in beslag en kerf in.
bak de taart ca 1 uur in de oven, prik met een prikker of hij droog is.

verwarm eventueel de abrikozenjam en bestrijk de peren, bestuif met poedersuiker.

Eet smakelijk :) 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb